18 Aralık 2012 Salı

Atık Kağıtların Sanat Yolculuğu Başlıyor

Herkese merhaba,
 
       Bizler Adana Doğankent Celil Çavuşoğlu Ortaokulu'nda öğrenim gören 18 öğrenciğiz. Öğretmenimiz  Seda ALTAY'ın rehberliğinde bir çalışma gerçekleştirdik.Çalışmamızın ismi ATIK KAĞITLARIN SANATA YOLCULUĞU.
 
      Kullanıp attığımız kağıtlar aslında bir çöp olarak nitelendirilmemeli.Bir atık kağıt parçası bir çöp olmanın çok ötesinde bir şeylere dönüşebilir. Her şeyden önce atık kağıtların kağıda geri dönüşebildiğini biliyoruz.Böylece çevremiz kirlenmemiş oluyor ve kağıt üretimi için daha az ağaç ve orman yok ediliyor.
 
      Hiç düşündünüz mü?Okullarımızda, sınıflarımızda ne kadar kağıt kullandığımızı ve atık olarak çöp kutusuna attığımızı.Okullarımızda mutlaka atık kağıt kutuları bulnmalı.Öncelikli olarak geri dönüşüme göndermek amacıyla bu kutularda kağıtlar biriktirebiliriz.
 
      Bizler biraz da hayal gücümüzü zorladık.Sanatsal etkinlikler yaparken çoğu zaman parayla hazır malzemeler alıyoruz.Bu hem bütçemize zarar veriyor hem de çevremizde bu kadar atık malzemeler varken, bunları sanatsal çalışmalarda kullanma imkanımız varken yeni sanat malzemelere para vermemiz ne kadar doğru???
 
     Bu çalışmayla hem atık kağıtlar, atık kağıtların geri dönüşümü, atık kağıt-ağaç-doğa ilişkisi üzerinde düşündük, araştırdık hem de atık kağıtlarla sanata uzun bir yolculuk yaptık.
 
     Sevgili Antakya Dursunlu Gazi Ortaokulu öğrencileri blogumuzu hoş geldiniz ve umarız bizlerin yaptığı çalışmayı beğenirsiniz:))
 
 
Sınıf Öğretmenimiz Seda ALTAY,
Biz 6-7-8. sınıf öğrencileri(Ebru ALDAL, Arzu UYANIK, Derya Deniz AKGÜL, Mustafa KÜRKÇÜ, Meryem ÖCÜT, Havva PAMUK, Berika DAĞLIKAN, Hasibe AKGÜL, Esra ALTINYÜZÜK, Esma KILINÇ, Ayşenur AYDIN, Cansu GÜLLÜER, Aynur EROĞLU, Ramazan BAŞARAN, Murat ALAGÖZ, Ömer YEŞİLAĞAÇ, Zeynep AY, Mehmet EROĞLU)

 

4 yorum:

  1. Bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz. Bilmediğim pek çok şey varmış bu konu hakkında

    YanıtlaSil
  2. Seda hocam ve öğrenciler hepinizi kutluyorum. Atık kağıtları farklı çalışmalarla değerlendirmeniz harika bir fikir. Hem öğretici hem eğlenceli çok güzel çalışmalarınızı takip edeceğim, başarılar, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, Seda öğretmenim...aynı şehirde çalışıyor olsaydık, birlikte çalışabilirdik, ne güzel olurdu:)

      Sil
  3. SEZER KAHRAMAN - 6/B25 Aralık 2012 07:25

    SİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.BU ÇALIŞMAYI ÇOK GÜZEL BULDUM VE BİRÇOK ŞEY ÖĞRENDİM

    YanıtlaSil